Benvinguda

Benvinguts i benvingudes. Aquest és un espai de reflexió i de diàleg, amb el que vull compartir amb vosaltres la meva manera de veure les coses sobre el present i també sobre el passat i el futur del nostre país. Crec que al debat política a Catalunya i al conjunt d’Espanya li falta una major dosi de serenitat i de rigor. També de perspectiva i de generositat, per entendre el punt de vista dels altres. La política és – ha de ser – debat, llibertat per confrontar idees i capacitat de defensar-les amb els millors arguments. El debat polític només te sentit si no ens creiem en la possessió de la veritat, de la única veritat. Si la veritat és única, no cal ni debat, ni política.

Durant quatre anys he tingut l’honor de servir el nostre país des de la Presidència de la Generalitat, defensant les nostres institucions i el benestar del poble de Catalunya. Segueixo compromès amb el reconeixement institucional i el progrés social del nostre país i per això vull aportar-hi l’experiència acumulada, el coneixement dels problemes i les potencialitats de la nostra societat i les meves pròpies conviccions.

En aquest espai hi trobareu les meves opinions, curtes i breus quan calgui, més extenses i argumentades quan l’espai i el temps ho permetin. També hi trobareu opinions o lectures d’altres persones que us proposaré compartir.

Les xarxes socials ens permeten rapidesa i proximitat. Però també ens han de facilitar la opinió reposada, l’anàlisi llarg i tan ben fonamentat com sigui possible.  Espero les vostres aportacions i els vostres comentaris.