I ARA, QUÈ? Conferència del president Montilla davant del “Círculo de Directivos de Habla Alemana” al Cercle del Liceu. Barcelona, 9 de novembre de 2017

16 novembre, 2017

El passat 9 de novembre, el president Montilla va pronunciar una conferència al Cercle del Liceu, organitzada pel Circulo de directivos de habla alemana. En la conferència, Montilla va parlar dels antecedents de la crisi política i institucional que patim (¿como hemos llegado hasta aquí?) i de les insuficiències de l’actual estat de les autonomies que, des del seu punt de vista, tenen solució per la via de les reformes i de la negociació política. Ha expressat la seva opinió sobre el repte secessionista; sobre la decisió dels dirigents independentistes de saltar-se les lleis, especialment la Constitució i l’Estatut; i de violentar el Parlament fent aprovar unes lleis manifestament il·legals, tot prescindint dels procediments parlamentaris. També es refereix a l’1 d’octubre i als efectes que aquesta crisi han tingut en la vida política, social i econòmica de Catalunya. Insisteix, en la part final de la seva intervenció, (Y ahora ¿qué?) que hi ha solucions als problemes plantejats, si s’aborden des de la cultura del pacte. I explica la proposta de reforma de la Constitució que hauria de permetre, entre d’altres mesures, la posada al dia de la organització territorial d’Espanya.

Podeu llegir la seva intervenció aquí