“El Partido Popular tiene una gran responsabilidad en lo que esta pasando, … [la culpa] no solo es de los independentistas”

15 juny, 2017

Ahir el president Montilla va ser entrevistat al programa La Brújula de l’emissora ONDA CERO. Una llarga i serena entrevista, amb el corresponent debat amb els participants a la tertúlia.

S’ha parlat a fons de tot: del referèndum i sobre l’origen i les raons de l’actual crisi institucional. Així, Montilla ha insistit de nou en destacar les responsabilitats del govern d’Espanya i del partit popular en l’origen i en l’agreujament d’aquesta greu crisi política i institucional.  Han parlat de la vigència o no de l’actual Estatut, del finançament de la Generalitat, de la coresponsabilitat fiscal de les CCAA i de l ’asimetria existent en el finançament autonòmic entre les comunitats de règim comú i les de concert. També sobre els conceptes de nació i estat. I, finalment, sobre les possibilitats de restabliment del diàleg i del pacte, de la reforma constitucional i els seus continguts, de la necessitat de clarificar les competències de les CCAA  i de l’establiment de mecanismes de coordinació i col·laboració de caràcter federal.

Un cop més, Montilla ha reclamat la necessitat del retorn a la política amb majúscules i ha destacat que cal respectar el marc legal, però que amb això no n’hi ha prou: el govern espanyol ha de prendre la iniciativa en buscar una solució positiva al conflicte.

Podeu escoltar l’entrevista aquí