“Sense cohesió social no hi ha sortida de la crisi. Sense pau social no és possible millorar la competitivitat de la nostra economia. Si es trenca l’equilibri entre els sacrificis que exigim als diferents sectors socials, la sortida de la crisi serà molt, molt complicada. No discuteixo la necessitat d’ajustar els pressupostos públics. Però no és aquest l’objectiu. Ni es pot utilitzar com a pretext per desmantellar serveis públics essencials per a la cohesió”

Conferència:
“Política y economía en la Catalunya y la España de Hoy”.
Madrid, 6/10/2011

“Una societat que s’educa, que es cultiva, és una societat que progressa. Perquè educació i cultura ens fan créixer com a individus i col·lectivament, i juguen un paper bàsic en la cohesió social”

Discurs inauguració Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí, 30/01/2010
“A Catalunya el sector exportador, especialment el d’alt valor afegit, és un motiu d’esperança. I si la recerca i la internacionalització avancen és fonamentalment gràcies a la indústria. La indústria comporta més exportació, més innovació i recerca, ocupació més estable i més qualificada, …”

Llibre “Clar i Català”
José Montilla i Rafel Jorba
Ed. La Magrana, març 2013
“Jo prefereixo el patriotisme tenaç que vol que Catalunya esdevingui una potencia econòmica i industrial. Prefereixo el patriotisme que compta amb tothom, encara que no sigui tan cridaner i no vagi tan de pressa. No sóc partidari de les aventures. Tampoc de la resignació. Cal canviar coses per tal que tots plegats ens sentim còmodes en un estat federal comú”

Conferència:
“Catalunya present i futur: destriem el gra de la palla”
Manresa 23/09/2011

Cites

  • Mai és tard per dialogar i pactar. La política és bàsicament això: diàleg i pacte.